Tieners

Tieners

Bijenwereld

Als je 10 jaar of ouder bent dan bekijk je de bijenwereld al bijna zoals een volwassene. Het doet ons goed dat je deze website bezoekt.  Het is een signaal dat bijen u iets doet.  Of u bent op zoek naar informatie over bijen om een schoolwerk te maken.

 

Je kan u best laten informeren door een imker.  Wees gerust; imkers bijten niet.  Het zijn allemaal heel gedreven mensen die heel gepassioneerd met hun hobby omgaan.  Een bezoek bij een imker is heel leerrijk als je graag iets over de natuur in je omgeving wil leren.

Imker worden


Wil je zelf wel aan de slag gaan als imker?  Bij het Vlaams Bijeninstituut kan men u de weg wijzen om hier de eerste stappen te zetten.  Gewoon een mailtje schrijven en je krijgt antwoord op je vragen.  Dat kost helemaal niets.

Wens je je te bekwamen in de wereld van de wilde bijen en deze belangrijke dieren voor de natuur te helpen.  Een zeer mooie hobby!  En wat meer is, je blijft je verwonderen over de vele soorten en hun gewoonten.  Bijen observeren is en blijft fantastisch. Er zijn honderden soorten in Vlaanderen en je kunt ze leren vinden. En als je er veel over weet kan je vele mensen er over vertellen.  Wedden dat de meeste mensen erg graag naar u gaan luisteren ?

Tiener op school bijen
Vlaams bijeninstituut bij logo

Stel een vraag aan een imker

Onze gepassioneerde imkers beantwoorden graag al de vragen die je hebt en helpen je graag met je spreekbeurt.

Stuur ons gewoon een e-mail! Zo simpel is het.

Imker aan het beroken