Over

Over ons

Logo Vlaams Bijeninstituut

Vlaams Bijeninstituut

 

Het Vlaams Bijeninstituut is ontstaan uit vier grote koepelorganisaties van imkerverenigingen in Vlaanderen.  Zij biedt hulp en informatie aan alle bijenliefhebbers in Vlaanderen. Doel is ook het Vlaamse landschap en milieu opnieuw in te richten naar een bijenvriendelijke omgeving. Dat zijn we spijtig verloren door de jaren heen.

Als instituut werken wij samen met universiteiten, pedagogen, leerkrachten, imkers, kortom… met iedereen die maar enigszins een steentje kan bijdragen aan het welzijn van onze bijtjes.

 

VBI-KIDS

 

De ‘VBI-KIDS’ is de roepnaam van de jeugdwerking van het Vlaams Bijeninstituut. Met de VBI-KIDS willen we alle kinderen, van peuter tot tiener, laten proeven van de wereld van de bijenteelt. 

 

Het Vlaams Bijeninstituut beschouwt de jeugd als rechthebbende op de toekomst en daarom moeten wij volwassenen hen die toekomst met inbegrip van bijen afleveren.

 

Wij bieden onze jongeren de mogelijkheden om kennis te vergaren over de insecten in het algemeen en de bijen in het bij-zonder. Daartoe worden jeugdverenigingen, scholen en andere jeugdcentra aangespoord om voordrachten en workshops rond het thema 'wat vliegt en kruipt er allemaal in de natuur' te volgen.

 

Een bijenmobiel, levende bijen in kijkkasten en een mediatheek kunnen onze boodschap visualiseren. Boeiend allemaal hoor!


De meeste zaken kunnen we gratis of aan een kleine kost aanbieden. 

Interesse in een plezierige activiteit ? Neem gerust contact met ons op.

Onze medewerkers


Onze medewerkers zijn echte bezige bijen. Vol passie zetten zij zich, elk binnen hun eigen vakgebied, in om de wereld een BIJ-vriendelijke plek te maken.


René de Backer foto

René de backer


Voorzitter Vlaams Bijeninstituut.

Luc Pauwels foto

Luc Pauwels


Vorming en ondersteuning.

Luc Pauwels foto

Mien Goris


Jeugdwerking VBI KIDS.

Wim van Dingenen foto

Wim van Dingenen


Ondervoorzitter Vlaams Bijeninstituut

Verantwoordelijke jeugdwerking VBI KIDS.

Luc Pauwels foto

Annuska Joosten


Penningmeester Vlaams Bijeninstituut
Webmaster VBI Kids